@article { author = {زارعی, نسیبه}, title = {اگروتروریسم و اخلال ایمنی غذا در ایران}, journal = {ماهنامه علمی «امنیت اقتصادی»}, volume = {8}, number = {10}, pages = {51-62}, year = {2021}, publisher = {مرکز پژوهشی امنیت اقتصادی تدبیر}, issn = {1735-4188}, eissn = {2783-1086}, doi = {}, abstract = {غذای ایمن، غذای عاری از هرنوع باکتری­های مضر، ویروس­ها، انگل­ها یا مواد شیمیایی است و در صورت آلوده­سازی و نابودی عامدانه محصولات زراعی و باغی، فراورده­های دامی و لبنی، صنایع شیلات و آبزیان از طریق هرنوع عامل بیماری­زا پدیده­ای به نام ترور زیستی محصولات کشاورزی یا همان اگروتروریست به­وجود خواهد آمد. هدف اصلی اگروتروریسم در تمام نقاط جهان تخریب اقتصاد و اخلال در امنیت اقتصادی کشور مقصد است. بنابراین، روشن است که هرنوع تهدید بیولوژیک اعم از اگروتروریسم و بیوتروریسم، آثار منفی گسترده­ای بر اقتصاد یک کشور وارد می­کند. عوامل بیماری­زا با توجه به شرایط مدیریتی و محیط زیستی هر منطقه تأثیرهای متفاوتی دارند. شناسایی نقاط حساس و آسیب‌پذیر بخش کشاورزی می­تواند کمک بزرگی به مدیریت صحیح و گذر موفق­تر از مراحل بیماری در کشور باشد. برای هموار کردن مراحل تولید غذای ایمن در کشور موارد زیر پیشنهاد می­شود: ایجاد مراکز امنیت عمومی دامپزشکی و کشاورزی در دانشگاه­ها و آزمایشگاه­ها، تقویت پیوندهای بین جوامع کشاورزی و سازمان اطلاعاتی مرتبط، بهبود و ارتقای آموزش و آگاهی افراد یک جامعه اعم از سیاست‌گذاران و تصمیم­گیران تا کشاورزان و بهره­برداران بخش کشاورزی، کنترل و نظارت دقیق محصولات، نهاده­ها و مواد غذایی وارداتی و قرنطینه­سازی آنها در زمان ورود به کشور در کنار آزمایش‌های گمرکی، شناسایی ظرفیت و توانمندی­های کشور برای مقابله با اگروتروریسم و بهبود آن، به‌خصوص در نواحی پرکشت.}, keywords = {اگروتروریسم,‌ بیوتروریسم,عوامل بیماری‌زا,آزمایشگاه,ایمنی}, url = {https://es.tesrc.ac.ir/article_243527.html}, eprint = {https://es.tesrc.ac.ir/article_243527_4b6da1150963cc0f650b56cd86eb6401.pdf} }